Дюни

Дюни
Дюни е модерно и атрактивно ваканционно селище на брега на Черно Море в България. Намира се на 40 км южно от Бургас и на 7 км южно от Созопол. Ваканционно селище Дюни е разположен на залив във формата на широк полукръг, сред природен резерват, известен със своите редки видове птици и борови гори.

Плажът на селището е с дължина 4, 5 км и ширина над 100 м, покрит е с фин пясък. Морето тук става постепенно дълбоко, а плажът на Дюни е носител на наградата "Blue Flag" (Син флаг) за чиста околна среда. През последните години се построиха няколко нови хотели и курортът се утвърждава като един от най- атрактивните. Заливът е удобен за уиндсърф и други морски спортове.Ваканционно селище Дюни разполага със седем тенис- корта и няколко басейна. Гостите могат да практикуват множество видове спорт като: стрелба с лък, тенис на маса, боча, дартс, водна гимнастика, водни ски, водна топка, банан, стречинг, тайбо и др.

Комплексът обединява няколко архитектурни стила, които взаимно се допълват и като цяло пресъздават средиземноморската и типично българска атмосфера. Луксозен и скъп, особено за индивидуалните туристи, Дюни предлага разнообразие от забавления и чудесни условия за отдих.

Трикилометровата плажна ивица на Дюни е също толкова впечатляваща, колкото и хотелите около нея. В северния й край има пристан, който образува тих и спокоен залив, особено подходящ за уиндсърф и плаване (пособията могат да се наемат, заедно с инструктор). Комплексът разполага с няколко басейна, седем тенис-корта и още множество услуги и удобства.