Обзор

Обзор
Курортният град Обзор се намира на около 65 км. на юг от Варна. Природата тук е създала превъзходен пейзаж – Стара планина се сливат с морето, а поречието на река Двойница внася допълнителен щрих в облика на района. Обзор има най-дългата плажна ивица – 6 км, между курортите Златни пясъци и Слънчев бряг. Именно горската свежест, финият плаж и морската шир карат хиляди туристи всяко лято да избират за морската си почивка Обзор и неговите хотели. Те предлагат отлични условия за престой, като осигуряват на почиващите безупречно обслужване и приятни емоции. Забавление обещават баровете, дискотеките, бистрата и множеството ресторанти в Обзор. Днес в Обзор можете да се забавлявате и с посещение на модерните атракции – басейни и аквапаркове.

Освен с красивия си и поддържан плаж и долината на река Двойница, друга местна природна забележителност е местността Иракли. Тя и до ден днешен не е застроена и изумява с девствената си природа и пейзаж. Нос Свети Никола и легендарният нос Емине също заслужават да бъдат видяни от туристите. Именно чрез тях Стара планина се среща с морето.

Град Обзор съществува като селище още от най-дълбока древност. Гръцкото присъствие по тези земи води до създаването на град с името Навлохос, който по-късно носи името Хелиополис (Градът на слънцето). На прекрасните природни дадености не устояват и римляните, които също се установяват в областта и изграждат селището Темплум Йовис (Храм на Юпитер).  Днешното си име, Обзор – градът носи от 1935 г. Обликът на града постепенно се модернизира, за да достигне нивото си от днес, когато Обзор е предпочитана дестинация за туристи, които държат на да почиват сред спокойна и приятна атмосфера.