Созопол

Созопол
Созопол се счита за най-старият град по Българското черноморие. Той се намира на около 31 км. от Бургас в най-южната част на Бургаския залив. Курортният град се намира на малък скалист полуостров.

Созопол е един от най-бързо развиващите се курорти, който едновременно с това е запазил автентичния си вид и спокойна атмосфера. Тук ще намерите бистро море и чудесни плажове в приятното съчетание с мек климат. В Созопол се намират и популярните къмпинги “Златна рибка”, “Градина” ,”Каваците”, “Смокиня”, където също можете да се отдадете на летен отдих и почивка. В Созопол Ви очакват уютни хотели с отлично обслужване и приятна обстановка. В градчето можете да се отдадете както на спокойна ваканция на море, така и на забавления. На разположение на хилядите български и чуждестранни туристи са и множество ресторанти, барове и дискотеки.

В Созопол забележителностите са от различен характер, които взети заедно създават неповторимата атмосфера на някогашното рибарско селище. Изключителното съчетание от природни феномени, паметници на историята и клутурата и съвременни туристически атракции привлича ежегодно многобройни български и чуждестранни туристи.

За почиващите туристи са предвидени и съвременни атракции като аквапаркове и басейни, които обещават неповторими летни емоции. Созопол предлага на туристите незабравима ваканция, която можете да разнообразите с мероприятията, провеждащи се тук. Всяка година през септември Созопол е домакин на фестивала на изкуствата „Аполония”.