Слънчев бряг

 
Слънчев бряг
 
Курортен комплекс "Слънчев бряг" се намира на Южното ни черноморие и е един от най – предпочитаните морски курорти у нас. Разположен е в живописен залив под формата на полумесец и е с плажна ивица, дълга близо 10 км. Курортът се намира между курортните градове Несебър и Свети Влас, на около 40 км северно от Бургас. 
 
Курорт "Слънчев бряг" е създаден през 1959 година. Постепенно той добива слава като приятна туристическа дестинация, любима както на български, така и на чуждестранни туристи. Изграждането на курорта започва през 1958 г. Тук между 1967 г. и 1999 г. се провежда международният фестивал за популярна песен „Златният Орфей”. Всяка година по традиция се организират дни на симфоничната музика, част от международният фолклорен фестивал, модни ревюта и редица плажни състезания, които ще разнообразят Вашата почивка.
 
Слънчев бряг е носител на престижното отличие „Син флаг” – признание за запазена екологично чиста природна среда. Климатът в района е изключително благоприятен и подходящ за морски туризъм и активна почивка. Множеството слънчеви дни, които се наблюдават в областта, дават името на комплекса. В Слънчев бряг своите гости очакват реномирани хотели с първокласно обслужване, приятни ресторанти и множество барове и дискотеки.

Много са възможностите за спорт и развлечения. Слънчев бряг предлага идеални условия за сърф, водни ски, парашутизъм, парапланеризъм, яхтинг, тенис, плажен волейбол, мини голф, гребане, боулинг и още безброй забавления.